Nyirád Motorsport Centrum – Magyarország Rallycross és autocross versenyeinek első számú versenypályája
A Tapolcához és Sümeghez közeli - Magyarországon egyetlen off road FIA licencszel rendelkező - versenypálya a hazai és nemzetközi rallycross és autocross mezőny egyik legkedveltebb terepe. 2014-ben is három kiemelkedő hazai és nemzetközi futamnak adott otthont a nyirádi aréna.

Csapatunk
A Nyirád Motorsport Centrum Európa-bajnoki futamainak rendezői csapata büszke arra, hogy részese lehet olyan bajnoki futamsorozatnak, mint az FIA RallycrossRX és FIA European Autocross Championship - Európa-bajnoki sorozatok.
Csapatunk számos lelkes támogatóból és több terület specialistáiból áll.


Kikapcsolódás, panorámák és idegenforgalmi látványosságok a benzingőzön túl...

A pálya fekvése - megközelíthetőség
A Nyirádi Motorsport Centrum a Balatontól - Magyarország egyik legnevezetesebb idegenforgalmi látványosságától - 25 km-re, északi irányban található. 
A versenypálya Nyirád község külterületén, egy erdővel körülvett katlanban helyezkedik el.
A pályahoz az alábbi városok vannak a legközelebb: Tapolca 16 km, Sümeg 16 km, Ajka 17 km.
Repterek: Budapest (Liszt Ferenc) 195 km, Bécs (Schwechat) 185 km.

GPS koordináták: É: 46º 58’ 11” K: 17º 25’ 00”

További részletek:  |  Rallycross pálya | Autocross pálya | Élményautózás

A pálya története
A nyirádi versenypályán 1988 óta rendeznek Rallycross Országos Bajnoki versenyeket. Létrehozása óta mi adunk otthont a Rallycross Közép-Európai Zóna Trófea magyarországi futamainak és 1994 óta az Osztrák Nemzeti Bajnokság egy-egy futamának is.
Több alkalommal adtunk helyet az Országos I. osztályú Rallye bajnokság prológ és gyorsasági szakaszainak. A pálya részét adó hidak segítségével rendeztünk nagy népszerűségnek örvendő, Bajnokok Tornája rendszerű versenyeket is.

Fejlesztések
A versenypálya kialakítása, folyamatos fejlesztése minden elemében az Európa-bajnoki futamok rendezését szolgálta. Ennek a célnak az érdekében 2004-ben különösen nagy lépések történtek. Bővítettük az autocross és a rallycross pálya nyomvonalát, felújítottuk és bővítettük a pálya biztonsági létesítményeit. Javítottuk a pálya csapadékvíz elvezető rendszerét. Kiemelkedik az építések sorából a kanyarok belső ívén kialakított rázó szegélyek létrehozása és a versenypálya külső és belső oldalának mintegy 70 %-án megépített, FIA szabványnak megfelelő, összecsavarozott, energia elnyelő, személyautó-abroncs gumifal.
2005-ben elkészültünk az autómosó, mosdó és fürdőépületekkel, korszerű versenyiroda és irányító torony, sajtó épületekkel, a pálya és a depó kommunikációs rendszerével /telefon, hangosítás, internet kapcsolattal.
2011-ben ismét megkaptuk az FIA licencét a pályára, a pálya mostani állapotában megfelel az összes nemzetközi biztonsági szabálynak.

A pálya környéke
A versenypálya bővebb környezetében számos idegenforgalmi látványosság található.
Balaton és a hozzá tartozó Nemzeti Park, Balaton-felvidéki történelmi borvidék, a Világörökség Magyar Várományosi Listán szereplő Tapolcai-medence és Hévíz, a Tapolcai Tavasbarlang, Sümegi Vár és várjátékok, gyógyfürdők (Hévíz, Sárvár, Zalakaros), Veszprém, Keszthely és Szombathely nevezetességei.


KÖZELGŐ VERSENYEINK


ÉLMÉNYEK

Az európai élmezőny egyik legnépszerűbb versenypályája Nyirád, hiszen gyors és technikás és sok a salakos rész. Az amerikai Tanner Foust, (SuperCars) 2012-ben először versenyzett nálunk és elismerően nyilatkozott a nyirádi pályáról - mi több, rögtön a kedvencévé vált.
 

Élményautózás – céges rendezvények
A szabványos biztonsági rendszerrel és a legmagasabb FIA licenc megszerzéséhez szükséges biztonsági elemekkel ellátott, rendkívüli terheléseket is jól viselő aszfalt – murva szerkezetű, jó minőségű versenypálya nagyszerű helyszín az autóikat tesztelni kívánó versenyzőknek, versenyautókat felkészítő cégeknek és gyáraknak is.
A pálya nemcsak nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas, a versenyeken túl a hazai és nemzetközi élmezőny gyakran jár tesztelni a pályára.
Mindemellett különböző céges rendezvények (élményautózás, bemutatók) lebonyolítására is alkalmas a nyirádi versenypálya helyszíne.

Kérjen ajánlatot egyedi céges rendezvényre – élményautózás, auto- és rallycross autók instruktorral való vezetésre, bemutatók, csapatépítő tréningek lebonyolítására. Email: nyiradmotorsport@gmail.com


Fő támogatóink:

Révész Logisztikai Holding zRt.
Révész Trans Kft.
Révész Automotive Trans Kft.
Lerton Trans Kft.
HOTEL  Aventinus, Nyíregyháza
Nyírlog Kft., Nyíregyháza

Elérhetőség:
A Nyirád Motorsport Kft. a Nyirád Motorsport Centrum sportlétesítmény üzemeltetője.

Nyirád Motorsport Kft.
Székhely: H-1051 Budapest, Október 6. u. 4. 1. em. 1.
Levelezési cím: 4400 Nyíregyháza Család u. 50.
E-mail: nyiradmotorsport@gmail.com
Telefon: +36 70 778 4560