RACING STARS AMATŐR TEHETSÉGKUTATÓ VERSENYSOROZAT

 

A VERSENYSOROZAT LEÍRÁSA:

A Nyirád Motorsport Kft. és a Zalaegerszegi Autósport Egyesület közös szervezésében Racing Stars néven, egy vadonatúj, 6 futamos versenysorozat veszi kezdetét a Nyirádi Vörös Katlan Arénában!Öszetett állás a 2. futam után

Versenynaptár:

 • 2015.04.11-12 Rallycross pálya - Eredmények / Galéria
 • 2015.05.09-10 Rallycross pálya Joker körrel - Eredmények / Galéria
 • 2015.06. 20-21 Mini Rally 
 • Következő futam: 2015.08. 08-09 Rallycross pálya - Nevezés Augusztus 3-ig!
 • 2015.09. 26-27 Autocross pálya
 • 2015.11. 14-15 Szinkron pálya
 • 2015. augusztus közepén ifjúsági autósport tábor!!!
 • Szeretettel várunk mindenkit a Vörös Katlan Arénába!!!

Rendező célja:

A Racing Starts elindításával egy olyan amatőr autósport versenysorozat veszi kezdetét, amelynek fő célja elérhető áron lehetővé tenni a fiatalok számára az autósportban való részvételt. Ezen keresztül alapot adni a tehetségkutató, tehetségnevelő munkának, valamint megismertetni a sikerhez vezető út rögös alapjait, ösvényeit.
A Racing Stars lehetővé teszi egészen fiatalon, akár 8 évesen az autósporttal való megismerkedést, és elkövet mindent, hogy megfelelő alázattal és elhivatottsággal nőjék ki magukat bármely szakág magyar bajnoki, vagy akár nemzetközi mezőny szintjéig.
A Racing Stars nem csak autóverseny, hanem azon túlnyúlóan olyan baleset megelőzési, tehetséggondozói, vezetéstechnikai program, amely a jövő nemzedékét „a közút nem versenypálya” szemléletre nevel.
A fiatalokon k.vül minden más korosztály is megtalálja örömét, legyen az kezdő, vagy akár visszavonult versenyző. Költséghatékony, változatos, és Handicap futamaink bővelkednek izgalmas küzdelmekben. 
Versenyeink lebonyolítása lehetővé teszi azon indulók biztonságos részvételét is, akik eddig féltették autójukat a mások okozta sérülésektől!!!
Valamint szeretettel várjuk azon licences versenyzők rajthoz állását is, akik versenyautójukat tesztelnék igaz versenypálya adottságok között.
Továbbiakban olvasható a Racing Stars Versenysorozat alapkiírása és szabályzata.
Minden kérdésre állunk rendelkezésre a feltüntetett elérhetőségeken…

Alapkiírása és szabályzata

Nevezhető versenyzők, navigátorok
 
Versenyzőként (Az a személy, aki érvényes nevezéssel rendelkezik és a versenypályán a futamok alkalmával versenyautót - a depóból való elindulástól a depóig való érkezésig - vezeti.) nevezési joga van a versenyre azoknak a személyeknek, akik 18. életévüket betöltötték, és/vagy érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, vagy valamely, MNASZ által kiadott érvényes licenccel rendelkeznek.
A versenyre  nevezhetnek külön értékelésben azok a versenyzők is amelyeknek életkoruk nem éri el a 18. életévüket, de minimum 8. életévüket betöltötték. Ezek a versenyzők csak szülő, vagy gondviselő helyszínen tett hozzájárulási nyilatkozattal indulhatnak. A vezetői engedéllyel nem rendelkező versenyzők mellet navigátor kötelező, akinek személye  az egyik szülő/ gondviselő, vagy a szülő 18. évét betöltött érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, vagy valamely, MNASZ által kiadott érvényes licenccel rendelkező meghatalmazottja.
Egy versenyautóval maximum 2 versenyző nevezhet két külön nevezési lap kitöltésével és a nevezési feltételek megtartásával.
Egy versenyző több autóval is rajthoz állhat, de szintén az adott kategóriákra külön nevezési lap kitöltésével és a nevezési feltételek megtartásával. Az előző két estben a rendező törekszik arra, hogy a lebonyolításban segítse a versenyzők, valamint a versenyautók cseréjét, de csak az időterv megtartásának mértékéig.  A gyorsasági szakaszokon/ versenypályán a verseny gépkocsit csak az érvényes nevezéssel rendelkező versenyző vezetheti, aki az adott futamban a rajtlistán név, versenyautó típus és rajtszám szerint kiírásra került. Ezen szabály megsértése kizárást von maga után.
 
Navigátorként (Az a személy, aki érvényes nevezéssel rendelkezik és a versenypályán futamok alkalmával a versenyző melletti ülésben ül.) nevezési joga van a versenyre azoknak a személyeknek, akik 14. életévüket betöltötték, egyedi esetben a rendező a navigátor korhatárától eltekint akkor, ha a navigátor a versenyülésben ülve a válla eléri a versenyülés biztonsági öv átvezetési nyílását, azaz erre speciálisan átépített üléssel, biztonsági övvel és írásos szülői engedéllyel rendelkezik. Egy nevezett versenyzőhöz maximum 2 navigátor nevezhető, de minden nevezőnek külön nevezési lapot kell kitölteni.
 
Kategóriák
A versenyen a következő kategóriák kerülnek kiírásra és az első három helyezett kupa és/vagy oklevéldíjazásban részesül.
 

 • Div.1 Kategória  Junior                                                              
 • Div.2 Kategória 0 -850 ccm-ig                                            
 • Div.3 Kategória 851 -1100 ccm-ig                                         
 • Div.4 Kategória 1101 -1400 ccm-ig                                     
 • Div.5. Kategória 1401 -1600 ccm-ig                                    
 • Div.6 Kategória 1601 - 2000 ccm-ig                                    
 • Div.7 Kategória 2001 -3000ccm-ig
 • Div. 8 Kategória 3000 felett vagy turbo/ 4WD                    
 • Div.9 Kategória   Szöcske                                                  
 • Div.10 Kategória Licences                                                 

 

 • Női kategória (részt vesznek a kategória és márka kupa kiosztásban)
 • Márka kupa 1-3 helyezett. (min 6 azonos márkájú autóval nevezők közt)
 • Senior Kupa ( 60 év felett)
 • Abszolút 1-3 helyezett.

 
Feljebbsorolás

 
Amennyiben az adott kategóriában 4, vagy annál kevesebb nevezés érkezik, úgy a kategóriát eggyel feljebb sorolja a rendező. Ez nem vonatkozik a Div.1 Junior, Div. 9 Szöcske, és a Div10 licences kategóriára.
                                                                                                                 
Nevezés
A rendező a versenykiírást a rendezvény dátumától legalább 20 nappal megelőzően teszi nyilvánossá. Ennek elérhetősége a www.nymc.eu és a www.zmm.hu internetes oldalak. Nevezni a fenti feltételekkel a fenti kategóriákba lehet.
Nevezéseket a versenykiírásban meghatározott módon, és időben kell leadni.
A versenykiírással egy időben feltöltésre kerül az összes olyan dokumentum, ami a nevezéshez szükséges. Nevezni mindig a versenykiírás közzététel napjától lehet.
A rendező a versenykiírásban az adott verseny jellegétől, dátumától függően, valamint egyéb okok miatt, a nevezők minimális és maximális létszámát is meghatározhatják.
Túljelentkezés esetén az érvényes nevezési sorrend a meghatározó.
Érvényes nevezési feltételek: Az előnevezési zárlat időpontjáig beérkezett olvashatóan kitöltött és aláírt nevezési lap, valamint nevezési díj beérkezése.
 
Felelősség kizárása
A nevezési lap, és a felelősség vállalási nyilatkozat aláírásával, a versenyzők kijelentik, hogy az abban foglaltakat magukra kötelező érvényűnek tekintik, valamint elismerik, hogy ezzel köztük és a rendező között szerződéses jogviszony jött létre.
 
Adminisztratív átvétel
A verseny az adminisztratív átvétellel kezdődik. Az adminisztratív átvételen a versenyzőknek és a navigátoroknak is kötelező megjelenni!
Bemutatandó dokumentumok: vezetői engedély, személyi igazolvány eredeti aláírt nevezési lap,(helyszínen is kitölthető) a nevezési díj feladását igazoló szelvény, felelősség vállalási nyilatkozat, meghatalmazások. Navigátornak érvényes személyi igazolvány. Adategyeztetés után kerülnek kiadásra, a rajtszámok és az esetleges kötelező matricák. Div. 1 Junior kategóriában induló versenyzőknek a szülői hozzájárulás helyszíni aláírása miatt a szülőknek / Gondviselőknek is meg kell jelenniük az adminisztratív átvételen.
 
Biztosítások
A rendező minden nevezett versenyzőknek és navigátornak kötelezően előírja az extrém biztosítás megkötését. Az adminisztratív gépátvétel alkalmával helyszínen köthető. Ennek költségét a versenykiírás tartalmazza. 
 
Egészségügyi alkalmasság
A verseny rendezői a verseny során bármikor kérhetik a versenyzők alkoholszondás ellenőrzését, pozitív eredmény esetén a versenyző a verseny egészéből kizárásra kerül, és a rendező a nevezési díjat nem téríti vissza. Ugyanez vonatkozik minden teljesítményfokozó, tudatmódosító szer használata esetén.
 
Rajtszámok kötelező reklámok
A rajtszámok kategóriánként kerülnek kiosztásra és a nevezési sorrend tekintetében.
A rajtszám az egész éves versenysorozatban végig kíséri az adott versenyzőt. Egy autóval való több nevező indulása esetén a versenyzőnek kell gondoskodni arról, hogy az adott futamban a versenyzőhöz tartozó rajtszám legyen fenn az autón. A rendező a versenyautók jobb-bal oldalsó-hátsó ablakain helyezi el a rajtszámot. Az ablakfelületeken a név feliratokat úgy kell elhelyezni,( célszerű az ablak alsó része vagy alá tenni) hogy a rajtszám felragasztásához szükséges felületet szabadon kell hagyni! Ennek mérete A4-es méret.
A rendező 6 db reklám viselését írhatja elő a nevezett verseny gépkocsikon. Ebből 2db a futamsorozat elnevezését népszerűsítő Racing Stars reklámfeliratot.
A 6 db reklám felirat egyenkénti ábrája nem lóghat ki egy 20x40 cm-es téglalapból, vagy ennek a méretnek megfelelő más alakzatból. Azonban a méretek összevonására a jogot fenntartja.
A reklámok szövegét és tartalmát az adminisztratív átvétel kezdetekor teszi közzé rendező a versenyirodán. Megváltására van lehetőség, reklámonként 50 000Ft mértékben, azonban a Racing Stars futamsorozat reklámfelületének megváltására nincs mód.
A Racing Stars matricát a rendező az első szélvédő felső részére a napvédő sáv helyére tervezi. A szélvédővel nem rendelkező ( rácsos) versenyautók esetében a napvédő sáv fölé a tetőlemezre tervezi. Kérjük ezeket a felületeket szabadon hagyni!!!
 
Rajtszám kiosztás
 

 • Div.1 Kategória  Junior                                                      101-től
 • Div.2 Kategória 0 -850 ccm-ig                                       201-től
 • Div.3 Kategória 851 -1100 ccm-ig                               301-től  
 • Div.4 Kategória 1101 -1400 ccm-ig                             401-től
 • Div.5. Kategória 1401 -1600 ccm-ig                            501-től
 • Div.6 Kategória 1601 - 2000 ccm-ig                            601-től
 • Div.7 Kategória 2001 – 3000 ccm-ig                           701-től
 • Div. 8 Kategória 3000ccm felett vagy turbo/ 4WD   801-től
 • Div.9 Kategória   Szöcske                                                  901-től
 • Div.10 Kategória Licences                                                 meglévő rajtszáma

 
Versenyautó regisztráció - Technikai kártya

Egy versenyévadban egy alkalommal történik egy versenyautó regisztráció, egy számítógépes adatbázisba ahol a lent szereplő adatok kerülnek elmentésre. Ezt követően kerül elkészítésre egy Technikai kártya. A regisztráción a versenyzőnek (Versenyzőknek) kötelező megjelenni.
 
A regisztráció alkalmával az alábbi adatokra van szükség:
 
Tulajdonos:     Neve
                           Címe
                 
Versenyautó:  Gyártmány
                           Típus
                           Motor típus
                           Motor szám vagy kód
                           Alvázszám, vagy egyéb azonosító szám
                           Hengerűrtartalom
                           Hajtás: E-H vagy 4wd
                           Turbó igen/ nem
                           Bukóketrec
                           Biztonsági öv
                           Ülés
                           Tűzoltó berendezés
                           Ruházat

A fenti adatokat a regisztráció rugalmassága érdekében a nevezéssel egy időben lehetőleg email-en küldje meg a rendezőnek.
  
Technikai átvétel
Érvényes nevezést követően kerül sor, a Technikai átvételre, amely a verseny gépkocsik azonosítását követően a minimális műszaki, és biztonsági követelmények ellenőrzése következik. A technikai átvételen kötelező megjelenni a minden nevezett versenyzőnek és a navigátornak egyaránt. Mind kettőjüknek kötelező bemutatni azt az előírt ruházatot, amelyet a verseny alkalmával a versenyautóban ülve a futamokon viselnek.
Zaj: minden autó esetében 100dB a megengedett legnagyobb zajszint, amelyet hangnyomás
mérővel „A” szűrővel és LASSÚ állásban kell mérni, a mikrofont 45°-os szögben 50 cm távolságra kell elhelyezni a kipufogócső kiáramlási keresztmetszetétől. A mérés alatt a motor fordulatszáma 4500 1/perc kell, legyen. (Az adott területre legalább 1, 50m x 1, 50m-es szőnyeget kell leteríteni. A rendezőnek joga van zajszint mérésére, de ez nem minden gépátvétel része. Katalizátor használata nem kötelező!
A versenypályán megrendezet futamokon csak azon versenyzők vehetnek rész, amelyek érvényes nevezést követően, a versenyautóval sikeres technikai átvételt követően rajtengedélyt kaptak.
Az autó átvételen való bemutatásával a versenyző elismeri, hogy az autó megfelel az előírásoknak.
 
Versenyzői eligazítás
A versenyző eligazítás az Adminisztratív, és a Technikai gépátvételt követően (időterven feltüntetve) a gépátvevő helységben kerül megrendezésre. A nevezett versenyzőknek, és a navigátoroknak is kötelező a megjelenés. A Div. 1 Junior versenyzők esetében, a hozzájáruló szülő/ gondviselő valamint navigátorának is kötelező a megjelenés. A versenyzői eligazításon kerül sor a versenyzők rajtsorrendének sorsolására, valamint a futammal kapcsolatos fontos információk átadására.
 A versenyzői eligazításról jelenléti ív készül. Bármilyen hiányzás esetén az érintett versenyzőknek a rendező bevonja a rajtengedélyét!
 
Depó
A Depó a rendezvény azon része, ahol a csapatok a verseny ideje alatt a versenyautójukat tárolják, szerelik, és a futamra várakoznak. A Depóban versenyautót tesztelni Tilos!
Az összekötő utakon és a depó területén a megengedett legnagyobb sebesség
5KM/H , és a KRESSZ  szabályai irányadóak!!!

A verseny folyamán bárminemű szerviz és javítási tevékenység csak a Depóban végezhető.  Versenyautónként a rendező max. 2 db szerviz gépkocsi belépőt biztosít.
A szervizpark tisztaságának megőrzése érdekében a rendező sportbírók által jogosult ellenőrizni a nevezők szervizhelyeit.
A depó elhagyásakor a nevező köteles a szervizhelyéről a keletkezett hulladékot eltávolítani és az eredeti állapotot visszaállítani.
Az állapot megőrzés érdekében és a veszélyes anyagok kifolyása ellen a szerviz és javítás helyszínén minden versenyautó alá, egy min. 5 x 3 méter méretű ponyva használata kötelező. Minden versenyautóhoz a depóban el kell helyezni egy min. 5 kg-os tűzoltó készüléket.
  
Eredményjelző és információs tábla
A Mosdó épülete és a rajtelőkészítő épület között helyezkedik el. Ide kerül kihelyezésre a versennyel kapcsolatos információ. Itt található az aktuális verseny kiírása, időterv, versenyen tisztségeket betöltő személyek névsora, indulók listája, lebonyolítással kapcsolatos információk, a versenyzők időeredményei, besorolásai, stb…
AZ INFORMÁCIÓS TÁBLA FOLYAMATOS FIGYELÉSE RENDKÍVÜL FONTOS,  MIVEL A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA KÖZBEN ADÓTHAT VÁLTOZÁS AZ IDŐTERVBEN!  EZT ÉS EGYÉB MÁS INFORMÁCIÓT IS ITT TESZÜNK KÖZZÉ A VERSENY ALKALMÁVAL!
 
Rajtelőkészítő:
A versenyzők a versenykiírásban szereplő időterv alapján a lebonyolítási sorrendnek megfelelően a rajtelőkészítőben kategóriánként foglalják el helyüket.  A lebonyolítási sorrend mindig az adott verseny versenykiírásában szerepel, az adott versenyre érkező nevezések és a lebonyolítás jellegének alapján.
A rajtelőkészítőben lévő versenybíró, a versenypályára engedés előtt, ellenőrzi a versenyzők megfelelő biztonsági felszereléseit:
Ruházatot, a bukósisakot, az öv feszességét, féklámpa és porlámpa működését.
A versenybírónak jogában áll a versenyautó pályára engedését megtagadni amennyiben az a versenyzési feltételekben bármilyen balesetveszélyes hiányosságot, vagy rajtszám hiányát észleli.

A verseny lebonyolításának szabályai

Futamok nyomvonalainak megnevezése:
A futamokat a rendező a versenykiírásban meghatározott nyomvonalakon rendezi.
Ezek az alábbiak lehetnek: Rallycross pálya joker körrel vagy joker kör nélkül. Autocross pálya nyomvonal. A pálya környezetében elhelyezkedő bevezető vagy szerviz utak; vagy ezek összessége és kombinációja.  
 
Futamok lebonyolítási jellegének megnevezése:
 
Körpálya jellegű, Rally Sprint jellegű és Szinkronpályás futamok.
A rendező a biztonságos versenyzés érdekében a versenypálya veszélyes részeihez lassítókat rakhat ki.
A rendező 2015. évben 6 Racing Stars futamot tervez lebonyolítani.

Körpálya jellegű futamok

A versenykiírásban szereplő aktuális pálya nyomvonala van használatban. A lebonyolítás szabadedzésből és időmérő futamokból állnak.
 
A szabadedzésen kategóriánként érkezési sorrendben futnak a versenyzők. Célja, hogy a versenyzők megismerjék a pálya nyomvonalát, minőségét és a versenyautójukat kipróbálják, teszteljék. Így a szabadedzés alkalmával időmérés nem zajlik a pályán. A szabadedzés alkalmával maximum 5 autó tartózkodhat a pályán, és távja 3 kör.
Az adott verseny versenykiírásban szerepel a szabadedzés futamainak száma és/vagy időkorlátja. A futamokon nem kötelező a részvétel, de ajánlott!!!
 
Időmérő futamok
Az időmérő futamok adják a verseny lényegét. 
A verseny 3 vagy 4 időmérő futamból áll. A futamok szabályai lehetővé teszik azon versenyzők rajthoz állását és örömteli versenyzését is, akik a versenyautójuk esztétikai állapotát is fontosnak tartják. A futamok besorolása kategóriánként történik. Az első futam besorolása sorsolással, (Versenyzői eligazítás alkalmával történik) a második futam besorolása az első futam időeredménye alapján, a harmadik futam besorolása a második futam időeredményei alapján ( stb.) történik úgy, hogy kategóriánként a leggyengébb versenyző indul az adott futamban legelőször, és a kategória leggyorsabbja utoljára.  
A versenynek értékelése kategóriánként a 3 vagy 4 időmérő alapján felállított sorendben az alábbi módon zajlik. Minden versenyzőnek az általa teljesített időmérő futamának helyezései közül kivesszük a legrosszabbat. A megmaradt futamok időeredményeiket összeadjuk, és ezt az összesített sorrendet vesszük alapul a verseny végeredményeként. Az összesített idő egyenlősége esetén a 4. 3. 2. 1. futamban szerzett idő a mérvadó sorrend. Az időeredmények század mp. pontossággal kerülnek mérésre. Amennyiben minden időeredmény század pontossággal egyforma, a nevezés leadásának időpontja határozza meg a sorrendet. A korábbi nevező a győztes.
A verseny értékelésében az a versenyző szerepel, aki a három időmérőből legalább kettő; négy időmérőből legalább három értékelhető, befejezett futamot futott.
Értékelhető futamnak azt nevezzük, amelyet a versenyző a szabályoknak megfelelően a rajt pillanatától kezdve az adott futam előírt versenytávját megtéve kockás zászlóval leintettek. Nem számít érvényes futamnak az, ha valakit fekete zászlóval a futamból kizárnak!
Azon versenyzőknek amelyek műszaki, vagy egyéb ok miatt az adott futamot nem tudja befejezni, a megtett körök idejéhez a futamban meg nem tett köröket 120 mp büntetőidővel, tudja folytatni a versenyt.
 
Rajtoltatás
A versenyautó a versenyzővel (versenyzőkkel) a rajtoltató, illetve a rajtvárakozóban lévő bíró felszólítására elfoglalja a rajt helyét. Ez a zsákos rajt a rajthely rajtvonala. A rajtoltató bíró meggyőződik, hogy a versenyző rajtra készen áll, és Nemzeti színű zászlóval engedélyt ad az indulásra. A versenyzők akadályozásának elkerülése érdekében a versenyautók 15 másodpercenként indulnak, így a rajtjelre a versenyzőnek haladéktalanul el kell rajtolniuk.
A fotocella előtti áthajtás indítja az órát, innentől kezdődik a gyorsasági futam.
 
A pályán
A futam távja 4 kör, és minden kör után a 1. bírói poszton bemutatják a hátralévő körök számát a versenyzőnek információ gyanánt. A versenypályán egyszerre 4 autó versenyzik a legjobb időért. A bírói posztokon levő zászlójelzéseket a versenyzőknek kötelezően be kell tartani! A verseny az időmérőfutamokon nem egymás ellen, hanem a legjobb időeredményért megy! Így az utolért versenyzőnek, kötelessége a nála gyorsabb versenyzőt elengedni. (már 15mp hátránya van) A szándékos feltartás, ütközés TILOS! ( Kizárással büntetendő! )
 
Cél
Az utolsó körben kockás zászlóval leintik a futamot. A négy kör össz ideje számit be a versenybe. A cél repülő cél, ahol a versenyzőnek megállni TILOS!
A leintés után a versenyzést abba kel hagyni és lassú tempóba a kijelölt helyen a Depóba hajtani.
 
Pálya elhagyás, vágás, ütközés
Minden olyan szándékos tevékenység, ami a normál nyomvonal elhagyására utal, és idő nyereséggel jár, az pályaelhagyásnak, vágásnak számít.
Első esetben 60 másodperccel, második esetben kizárással büntethető.
Különös tekintettel a kihelyezett lassítókra vonatkozóan!
A versenypályán a futam közben megfordulni menetiránnyal szemben haladni, folyamatosan tolatni kizárás terhe mellett szigorúan TILOS!

Handicap Start Race (Szuperfutam)
HSR

A Szuperfutam azoknak kerül megrendezésre, akik szeretik, ha az adrenalin és a pulzusszám az egekbe szökik…valamint az autójukat sem sajnálják….
 
Főbb jellemzők szabályok:
A SZUPERFUTAM A VERSENYBE NEM SZÁMÍT BELE! A futam külön nevezés köteles és csak 18. életévüket betöltött versenyzők navigátor nélkül állhatnak rajthoz.
A lebonyolítás tekintetében a Rallycross döntő futamaihoz hasonlóan kerül megrendezésre. Egyszerre 6 autó rajtol, eltolt rajtvonallal az előző verseny végeredménye alapján. A besorolási sorrend, a Handicap  elv alapján valósul meg úgy, hogy a gyorsabb autók indulnak hátulról és a lassabbak elölről!
A futam távja 5 kör amelynek alkalmával időmérés nem zajlik, csak a célvonalon áthaladt sorrend adja a végeredményt. A szuperfutam alkalmával szintén szigorúan tilos az ütközés! A LASSÍTÓK ELÖTT (FÉKTÁVOLSÁGON) AZ ELŐZÉS, ÜTKÖZÉS, KISZORÍTÁS SZÍGORÚAN TILOS! ( KIZÁRÁS TERHE MELLETT!!!!)
A rajt lámpára vagy zászlóra indul. Hibás rajt vagy kiugrás esetén, az első alkalom figyelmeztetéssel a második alkalom kizárással jár!
 
Futamok és lebonyolítása:

 • Div. 2,3,4 nevezett és kvalifikált versenyzői abszolút sorrendben.  (HSR I.)
 • Div. 5,6 nevezett és kvalifikált versenyzői abszolút sorrendben.     (HSR II.)
 • Div. 7,8,9 nevezett és kvalifikált versenyzői abszolút sorrendben. ( HSR III.)

A „HSR I.” és „HSR II.” valamint „HSR III.” egy-egy kategória csoportot jelent.( Mozaikszó: Handicap Start Race)
 
Minden kategória csoportban az alábbi rajtfelállás szerint kerül a besorolás:
 
„B” döntőben indulók ( megrendezésre kerül, min. 10 induló esetén)

 • I rajthely:     6.
 • II. rajthely:  5.
 • III. rajthely: 4.
 • IV. rajthely:  3.
 • V. rajthely:   2.
 • VI. rajthely: 1.

„A” döntőben indulók ( megrendezésre kerül min. 6 induló esetén)

 • I rajthely:    10.
 • II. rajthely:   9.
 • III. rajthely:  8.
 • IV. rajthely:   7.
 • V. rajthely:    „B” döntő 2. helyezettje
 • VI. rajthely: „ B” döntő 1. helyezettje

A Dream Start Race (Álomfutam)
DSR

A szabályok és lebonyolítás ugyan az, mint a Szuperfutamban. A besorolás is hasonló, de hogy itt ki győz, azt megjósolni sem lehet….
 
Szabályok
Az Álomfutamba csak és kizárólag a szuperfutamból lehet kvalifikálni magát a versenyzőknek. Minden szabály megegyezik a szuperfutam szabályaival, kivétel hogy a futam távja csak 4 kör!!!!
 
Besorolás
„DSR” Döntőbe bejutott versenyzők besorolása:

 •  I rajthely:  HSR I. kategória „A” döntő 2. helyezettje
 • II. rajthely:  HSR I. kategória „A” döntő 1. helyezettje
 • III. rajthely: HSR II. kategória „A” döntő 2. helyezettje
 • IV. rajthely: HSR II. kategória „A” döntő 1. helyezettje
 • V. rajthely HSR III kategória „A” döntő 2. helyezettje
 • VI. rajthely: HSR III kategória „A” döntő 1. helyezettje

DSR döntő első három helyezettjét külön díjazásban részesítjük, de a versenysorozat eredményétől független!!!

Rallysprint, Szinkronpálya jellegű futamok

Később kerül meghatározásra!

 

Letölthető Dokumentumok

 

Racing Stars versenykiírás

Racing Stars alapkiírás

Felelősségvállalási nyilatkozat

Technikai és biztonsági előírások

Igényfelmérő adatlap

Meghatalmazás Junior kategóriához

Szülői hozzájárulói nyilatkozat

Media

Racing Stars versenynaptár

 

 

VERSENYNAPTÁR:

2015.04.11-12 Rallycross pálya

2015.05.09-10 Rallycross pálya Joker körrel

2015.06. 20-21 Mini Rally

2015.08. 08-09 Rallycross pálya

2015.09. 26-27 Autocross pálya

2015.11. 14-15 Szinkron pálya

2015. augusztus közepén ifjúsági autósport tábor!!!