Kikapcsolódás, panorámák és idegenforgalmi látványosságok a benzingőzön túl...

 

A pálya fekvése - megközelíthetőség
A Nyirádi Motorsport Centrum a Balatontól - Magyarország egyik legnevezetesebb idegenforgalmi látványosságától - 25 km-re, északi irányban található. 
A versenypálya Nyirád község külterületén, egy erdővel körülvett katlanban helyezkedik el.
A pályahoz az alábbi városok vannak a legközelebb: Tapolca 16 km, Sümeg 16 km, Ajka 17 km.
Repterek: Budapest (Liszt Ferenc) 195 km, Bécs (Schwechat) 185 km.

GPS koordináták: É: 46º 58’ 11” K: 17º 25’ 00”

További részletek: 

legifoto2.JPG

A pálya története
A nyirádi versenypályán 1988 óta rendeznek Rallycross Országos Bajnoki versenyeket. Létrehozása óta mi adunk otthont a Rallycross Közép-Európai Zóna Trófea magyarországi futamainak és 1994 óta az Osztrák Nemzeti Bajnokság egy-egy futamának is.
Több alkalommal adtunk helyet az Országos I. osztályú Rallye bajnokság prológ és gyorsasági szakaszainak. A pálya részét adó hidak segítségével rendeztünk nagy népszerűségnek örvendő, Bajnokok Tornája rendszerű versenyeket is.

Fejlesztések
A versenypálya kialakítása, folyamatos fejlesztése minden elemében az Európa-bajnoki futamok rendezését szolgálta. Ennek a célnak az érdekében 2004-ben különösen nagy lépések történtek. Bővítettük az autocross és a rallycross pálya nyomvonalát, felújítottuk és bővítettük a pálya biztonsági létesítményeit. Javítottuk a pálya csapadékvíz elvezető rendszerét. Kiemelkedik az építések sorából a kanyarok belső ívén kialakított rázó szegélyek létrehozása és a versenypálya külső és belső oldalának mintegy 70 %-án megépített, FIA szabványnak megfelelő, összecsavarozott, energia elnyelő, személyautó-abroncs gumifal.
2005-ben elkészültünk az autómosó, mosdó és fürdőépületekkel, korszerű versenyiroda és irányító torony, sajtó épületekkel, a pálya és a depó kommunikációs rendszerével /telefon, hangosítás, internet kapcsolattal.
2011-ben ismét megkaptuk az FIA licencét a pályára, a pálya mostani állapotában megfelel az összes nemzetközi biztonsági szabálynak.

A pálya környéke
A versenypálya bővebb környezetében számos idegenforgalmi látványosság található.
Balaton és a hozzá tartozó Nemzeti Park, Balaton-felvidéki történelmi borvidék, a Világörökség Magyar Várományosi Listán szereplő Tapolcai-medence és Hévíz, a Tapolcai Tavasbarlang, Sümegi Vár és várjátékok, gyógyfürdők (Hévíz, Sárvár, Zalakaros), Veszprém, Keszthely és Szombathely nevezetességei.